marți, 15 decembrie 2015

Lecțiile celor 31 de ani

Unele învățate pe propria-mi piele, alte venite sub formă de sfat. Ideea e că au fost lecții care mi-au prins bine. 

1.       Bucură-te de lucrurile mărunte. Când bei cafeau ta preferată, când mănânci o bucățică de ciocolată, când te așezi în pat seara și te înfofolești cu plapuma până la gât. Bucură-te când împodobești bradul, când la radio este melodia ta preferată. Bucură-te de orice!!


2.       Zâmbește ori de câte ori ai ocazia.
3.       Petrece-ți sărbătorile în familie, dar mai ales alături de părinți. Niciodată nu vei ști când va fi …. ultima dată.











4.       Niciodată nu ești prea slab/ă sau prea gras/ă. CREDE-MĂ!!
5.       Vizitează în fiecare an o țară nouă. Dacă nu-ți permiți, vizitează un oraș din țară. Avem o țară superb.
6.      Ai o vârstă înaintată și ești încă singur/ă? Ai impresia că ceva este în neregulă cu tine? NU!!! Ai răbdare! Lucrurile se vor așeza la momentul și timpul potrivit. Nu te grăbi! Pur și simplu întâlnești oameni care nu sunt copatibili cu tine. RĂBDARE!!!!
7.       Pentru voi, generațiile tinere:  Unde vă grăbiți să creșteți așa? De ce vreți să vă pierdeți copilăria? O veți regreta amarnic peste câțiva ani. Terminați cu cluburile și cu fițele! Mergeți într-o excursie cu prietenii, mergeți la grătare, faceți focuri de tabără, mergeți la film. Toate astea valorează de 1000 de ori mai mult, iar o poză cu gașca la o cabană, va stârni mai multe zâmbete peste câțiva ani, decât o poză dintr-un club plin de fum.





8.      Selectează-ți cu mare grijă prietenii. Cei mai apropiați vor fi primii care te vor înjunghia pe la spate.
9.        Iubește sincer și iubește cu toată ființa ta!
10.        Dacă simți că trebuie să mergi până în pânzele albe pentru persoana iubită, FĂ-O! Chiar dacă toată lumea te condamnă, chiar dacă rațiunea îți spune NU. Ascultă-ți mereu inima! MEREU!
11.        Învață să faceți sarmale! Satisfacția va fi pe măsură!
12.        Citește o carte măcar o dată pe lună!
13.        Cumpără-ți un animal de companie. Viața ți se va schimba în bine!


14.        Fă acte de caritate.








15.        O singură dată în viața ta vizitează un ORFELINAT! Îți vei da seama cât de norocos și bogat ești.
16.        Nu mai tânji după averi și mașini scumpe. Tânjește după liniște, sănătate, fericire. Odată ce ai aceste lucruri, vin și celelalte.
17.        Viața ta privată te privește doar pe tine și atât! Încetează să mai dai explicații altora și nu-ți mai justifica faptele. Tu știi cel mai bine ce simți și de ce reacționezi în anumite feluri!
18.        Nu-ți aduce aminte de Dumnezeu doar la necaz!
19.        Botează un prunc!






20.        Muncește, dar muncește cu pasiune. Nu te complace situației și nu accepta niciodată un loc de muncă unde ești doar ”carne de tun” sau ”mașină de făcut bani”.
21.        Învață să faci prăjituri.
22.        Crede în tine și NU TE SUBESTIMA!!
23.        Nu folosi paharele de cristal, vesela deosebită și lenjeria sexi nou cumpărată doar la ocazii speciale. Orice zi este o zi special să te răsfeți. Nu ai nevoie de motive ca să te simți special/ă.
24.        Spune ceea ce simți MEREU. Indiferent că iubești, urăști sau nu pică bine cuiva. Mereu să spui ce simți!!!
25.        Întotdeauan să-ți faci timp de tine! Fie că vorbim de 1-2 ore în care vrei să fii singur/ă sau să ieși cu prietenii, întotdeauna trebuie să ai momentele tale, departe de partener, copii, cratițe și rufe.




26.         Cea mai bună lecție primită de la un BĂRBAT: ”Înainte de a te mărita, îmbată-l. Dacă devine vesel, râde necontrolat și este bine dispus, mărită-te cu el. În schimb, dacă devine scandalagiu, vulgar și violent, FUGI!!!!”


27.         Cea mai bună lecție primită de la o FEMEIE: ”Domnilor, dacă vreți să vă însurați, mai întâi vizitați-o neanunțați acolo unde locuiește. Dacă WC este curat, o puteți lua de soție. Chiar dacă ea este o dezordonată, o împrăștiată și nu știe să gătească, o puteți lua de nevastă. Va învăța. În schimb dacă WC este murdar, cu toate că ea este o doamnă bine, mereu aranjată și parfumată, iar casă arată impecabil, NU!!!! Dacă unei femei îi este rușine să-și spele rah*****, nu va fi niciodată o femeie de casă!!”
28.         Dacă te-ai căsătorit, nu uita să-ți recucerești partenul ori de câte ori ai ocazia. Iubirea se ofilește dacă nu o reinventați. Un bilețel de dragoste lăsat pe masă lângă cafea, un mesaj scris cu ruj pe oglinda din baie, mâncarea preferată lăsată în cuptorul cu microunde. Idei sunt multe, trebuie doar să vreți.



29.        Nu ai nevoie de o ocazie special să-i aduci flori sau să pregătești o cină romantică la lumina lumânărilor. Astăzi e marți și este o zi perfectă pentru un moment special.








30.        Zburați. Indiferent că vă urcați într-un avion, paramotor, balon cu aer, săriți cu parașuta sau orice altceva. ZBURAȚI!!!  Fiți desupra tuturor pentru câteva moment.







31.        Băteți-vă cu pernele.
32.        Plimbați-vă pe JOS.
33.        Nu te mai chinui să te faci plăcut/ă pentru toată lumea. Unii nu te vor agrea niciodată, indiferent ce vei face. Dar știi care-i lucrul îmbucurător? E strict problema lor, nu a ta!
34.        TRĂIEȘTE!!!